Monitorings- en besturingsplatform

NRG Accounting beschikt over een monitorings en besturingsplatform voor elk type laadvoorziening.

Monitoring van stroompunten

Voor het monitoren van het stroomgebruik kan elk type laadvoorziening worden aangemeld op het monitoringsplatform van NRG Accounting.

In het monitoringsplatform kunnen verbruiken per laadpunt worden gemonitord. Aanvragen voor het gebruik worden beheerd, tariefstelling, kaartfunctie en koppelingen maken met de eigen administratieve systemen zoals het Energie Monitorings Systeem en/of de interne data kaarten (vanuit een gekoppelde database). Maatwerk opties kunnen ten alle tijden worden toegevoegd op basis van de configuratie in de praktijk, zoals deurcontacten die monitoren of een kastdeur (onterecht) openstaat.

Monitoring stroomverbruik per aansluiting of per stopcontact.

Te koppelen met elk ander systeem met API-integratie.

Agenda functionaliteit om aanvragen voor stroomgebruik eenvoudig te managen.

Besturing van stroompunten 

Voor het besturen van stroompunten is het NRG-besturingsplatform beschikbaar. Dit besturingsplatform maakt gebruik van het Open Charge Point Protocol en beschikt over een Open Charge Point Interface module. Aangezien dit een open-source protocol betreft ontstaat er geen vendor lock-in. 

Het platform beschikt over de mogelijkheid om vanuit een gekoppelde app/pasaanbieder een transactie te starten op een stroompunt en/of een deurcontact te bedienen.

 

Gebruik van open-source communicatieprotocollen.

Te koppelen met elke pas/appaanbieder over OCPI.

Toe te passen op elk type stroompunt met minimale aanpassingen.

Projecten 

Gemeente Den Haag

Voor de Gemeente Den Haag levert NRG Accounting op verschillende stroompunten het besturings- en monitoringssysteem. Onder andere voor de stroompunten in het Zuiderpark. Voor deze

Lees meer »